Puisi Bahasa Jawa

 0
Puisi Bahasa Jawaby Ghazali Kareem Iffredistaon.Puisi Bahasa JawaEmail Print Hai semua disini saya akan memberitahukan tentang tema puisi bahasa jawa, jangan salah gini – gini saya orang jawa loh…. langsung aja yuk baca puisi ku… Puisi Bahasa Jawa wong jawa aja jawal jawa jawal jawane kadhal apa sliramu jawa, mitraku genea kok ngiris atiku? ronggowarsita lan aristoteles yasadipura lan sokrates padha dene […]
Hai semua disini saya akan memberitahukan tentang tema puisi bahasa jawa, jangan salah gini – gini saya orang jawa loh…. langsung aja yuk baca puisi ku…
Puisi Bahasa Jawa
wong jawa aja jawal

jawa jawal jawane kadhal
apa sliramu jawa, mitraku
genea kok ngiris atiku?

ronggowarsita lan aristoteles

yasadipura lan sokrates

padha dene pujangga linuhung

padha dene pujangga kang agung

yen kok semak buku filsafat

yen kok semak ilmu masyarakat

mung ana siji keblat

kang ajine ora mekakat

kang gawe ati ngrantas

awit mung aristoteles lan sokrates

sinebut sinobya ukara

rinoncen kembang maneka

ronggawarsita

yasadipura

awit apa basa jawa

kang ora bisa diwaca?

awit apa mung basa latin

kang ora bisa anuntun batin?

wong jawa aja jawal

jawa jawal jawane kadhal

apa sliramu jawa, mitraku

genea kok ngiris atiku?

kecubung ungu ing taman kutha

iki kahanan kang nembe teka

apa sliramu bakal wuda

melu-melu ngumbar dhadha?

wiwawite lesmbadhonge

tabik-tabik sunan kali

kita ngadeg ing grumbul srengenge

kita wani ndudah ati?


Kangen Koe

Layangmu tak tompo wingi kuwi

wis tak woco opo karepe atimu
trenyuh ati iki moco tulisanmu
ra kroso netes peluh nang pipiku

umpomo tanganku dadi swiwi

iki ugo aku mesti enggal bali

neng kepiye maneh margo kahananku

cah ayu entenono tekaku

ra maido sopo wonge ora kangen

adoh bojo pengen turu angel merem

ra maido sopo wonge ora trenyuh ra kepetuk sak wentoro pengen weruh

percoyo aku kuatno atimu

cah ayu entenono tekaku


Lali

Ra kelingan tho
kapan dewe delok2 an maning?
Kowe lungo ra ono nuwun sewu, ora ninggal layang
Ra ono ambung2 an
Ora ngerti aku urip ning endhi
Inyong duwe ati pait-pait bae
kalo motho mbelolok lan abot ning ndas

     Ning orang kelingan tha? RA KELINGAN??
     Ngopo koe tresna inyong?
     Babi, Eruhke meneh tho yo

Kapan koe ngeruhke aku nduk?
Opo aku wis mbok ilangke seko ndhas mu?
Aku padahal meh ngilang-ngilanke lho
Luwih aku, lungo aku ngerti (opotho?)
Inyong duwe ati pait-pait bae
kalo motho mbelolok lan abot ning ndas

     Ning orang kelingan tha? RA KELINGAN??
     Ngopo koe tresna inyong?
     Babi, Eruhke meneh tho yo
Nyong menehi jarak ben iso ambegan
njuk ora cedhak-cedhak ben iso plesir
Lan nyuwun paring Gusti nek koe nemu nyonge
Terus gowo bali maning
Hahaha jangan ketawa ya sobat,,,, bahasa jawa yang tidak tahu pasti terdengar aneeh,,, tapi ga pa2 lah,, buat pembelajaran dan pengetahuan baru gitu,,, memperbanyak bahasa yang ada di indonesia itu bagus sobat. Semoga artikel ini bermanfaat buat yang membacanya.



Related Posts